b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

Νύχτες Πρεμιέρας 2007 - More Sleaze, Please!
Νύχτες Πρεμιέρας 2007 - More Sleaze, Please!


12/09/2007 14:24


Ομολογούμε ότι είμαστε λίγο σκεπτικοί όταν πρωτοακούσαμε ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ετοίμαζε το αποκαλούμενο "Grindhouse Retrospective" με αφορμή την κυκλοφορία στη χώρα μας των DEATH PROOF του Quentin Tarantino και PLANET TERROR του Robert Rodriguez. Ο λόγος ήταν ότι συνήθως τέτοιες προσπάθειες με αφορμή γεγονότα που… μυρίζουν χρήμα είναι τουλάχιστον σπασμωδικές, χωρίς κατεύθυνση και με απώτερο στόχο απλά να τσεπώσουν λιγάκι παραπάνω οι διοργανωτές εκμεταλλευόμενοι την διαφαινόμενη επιτυχία των δύο πολυδιαφημισμένων ταινιών των Νονών των σύγχρονων b-movies.

Με χαρά αναγγέλλω ότι διαψευστήκαμε πανηγυρικά από τους ιθύνοντες του Φεστιβάλ, που με κόπο και φανερή διάθεση να παρουσιάσουν κάτι καλό έκαναν την απόλυτη κινηματογραφική υπέρβαση στα χρονικά των Φεστιβάλ στη χώρα μας, εξασφαλίζοντας ψαγμένες και σπάνιες ταινίες exploitation και sleaze που θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Quentin Tarantino των πολλών Φεστιβάλ που ετοιμάζει ο ίδιος με ταινίες από την προσωπική συλλογή του.

Πάει το Grindhouse, αλλά δε μασάμε!


Πότε θα βγει σε DVD;Και να σκεφτεί κανείς ότι η όλη ιστορία δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς, χάρη στη δίψα για κέρδος των μεγαλοπαραγωγών του GRINDHOUSE, Harvey και Bob Weinstein, που βλέποντας τις σχετικά μικρές εισπράξεις που έκανε το GRINDHOUSE στις ΗΠΑ, αποφάσισαν να το σπάσουν στα δύο με τις υποτιθέμενες "Director’s Cut" εκδόσεις των ταινιών που το απαρτίζουν. Αυτό τελικά δεν είχε σαν αποτέλεσμα ιδιαίτερα αυξημένα κέρδη, αλλά να χαθεί η λογική του Grindhouse που ήθελαν να περάσουν στον κόσμο οι Tarantino και Rodriguez κάνοντας το κοινό να ταξιδέψει στο χρόνο και στη δεκαετία του ’70 όπου στις ΗΠΑ οι συγκεκριμένες κακόφημες κινηματογραφικές αίθουσες πρόβαλαν καθημερινά double- bills ταινιών από τον ευρύτερο χώρο του exploitation που τότε βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του.

Έτσι, στην Ευρώπη ποτέ δεν είδαμε το GRINDHOUSE σε ολόκληρο το μεγαλείο του, με τα ψεύτικα trailers και τη συνεχόμενη προβολή των DEATH PROOF και PLANET TERROR και δεν πήραμε τη γεύση μας από τα Αμερικάνικα Grindhouses. Ο όρος, όμως, "Grindhouse" μπήκε για τα καλά στις ζωές των Ευρωπαίων φίλων του σινεμά, έστω και με το σχετικό μπέρδεμα που φυσιολογικά ακολούθησε τα διάφορα ημι- ενημερωμένα δελτία τύπου και κριτικές των ταινιών από άτομα που χρησιμοποίησαν τα ίδια μέτρα και σταθμά με τα οποία κρίνουν τις δεκάδες παγερά αδιάφορες ταινίες που βλέπουμε καθημερινά στα σινεμά και την TV.

Για καλή μας τύχη, οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ της Αθήνας δε μάσησαν από τις αποκαρδιωτικές εισπράξεις των DEATH PROOF και PLANET TERROR και φρόντισαν να εξασφαλίσουν 10 κλασσικές ταινίες cult/ horror/ exploitation/ sleaze που κάνουν τους απανταχού b-μουβάδες να τους βγάλουν το καπέλο και να περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του Φεστιβάλ για να τις απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη.

Όχι και τόσο Grindhouse


Οι ταινίες που επελέγησαν τελικά για το φεστιβάλ μπορεί να μην κολλούν όλες ακριβώς στη λογική των Αμερικάνικων grindhouses, αλλά γενικά πρόκειται για γνωστά και άγνωστα διαμάντια του παγκόσμιου exploitation, πολλά από τα οποία δεν έχουν προβληθεί ποτέ σε σινεμά, το καθένα με πλούσια ιστορία και παρασκήνιο. Μπορεί να μην δούμε τα «τόσο κακά που είναι καλά» έπη των Eddie Romero και Al Adamson, ούτε το I DRINK YOUR BLOOD, ούτε το αναγκαίο kung fu και πολεμικές τέχνες που άνθισε μετά το θάνατο του Bruce Lee με το κύμα του λεγόμενου "Bruceploitation", αλλά ούτε και b-επιστημονική φαντασία, αλλά θα δούμε ταινίες του πατέρα του sexploitation/sleaze, Jack Hill, θα δούμε Russ Meyer και Roger Corman, θα δούμε την Ginger και σπάνιες ταινίες που πρόσφατα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε μορφή. Γενικά θα μεταφερθούμε σε ένα κλίμα Grindhouse με double- bills για όλα τα exploitation γούστα. Τουλάχιστον το κλίμα θα είναι στα σίγουρα πολύ πιο κοντά σ’ αυτό που στόχευαν οι Tarantino και Rodriguez όταν έφτιαχναν το GRINDHOUSE παρά σ’ αυτό που έβγαλαν τα director’s cuts των DEATH PROOF και PLANET TERROR.

Πάντως να ενημερώσουμε εδώ ότι αν και οι ταινίες παρουσιάζονται σαν double-bills, το κοινό θα κληθεί να πληρώσει ξεχωριστά εισιτήρια για την κάθε ταινία, στην παράδοση (;) που καθιέρωσαν οι παραγωγοί του GRINDHOUSE και KILL BILL.

Double- Bill Sleaze


Πάμε να δούμε αναλυτικά τα double bills του Φεστιβάλ σχολιάζοντας τις ταινίες μία- μία. Θυμίζουμε ότι όσες έχουν link βρίσκονται ήδη στη βάση δεδομένων ταινιών του b-movies.gr και μπορείτε να τις κλικάρετε για να δείτε περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Grindhouse: Δαναός 1


SCHOOL OF THE HOLY BEAST POSTERSCHOOL OF THE HOLY BEAST (Seijϋ Gakuen) (22:30)
Έτος: 1974
Χώρα: Ιαπωνία
Σκηνοθέτης: Norifumi Suzuki
Παίζουν: Yumi Takigawa, Emiko Yamauchi, Yayoi Watanabe

Το Φεστιβάλ ξεκινάει δυνατά με κλασσικό Nunsploitation από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Μια νεαρή γυναίκα ερευνώντας το θάνατο της μητέρας της εισέρχεται σε ένα σχολείο σε μοναστήρι όπου ανακαλύπτει με τρόμο ότι εκεί κυριαρχεί ο Σατανάς. Η λεσβία Mother Superior και ο βιτσιόζος Αρχιερέας έχουν μετατρέψει τον οίκο του Θεού σε άντρο αμαρτωλών σαδομαζοχιστικών απολαύσεων και παρασύρουν την φτωχή γυναίκα σε ένα όργιο βασανιστηρίων και ακολασίας από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει.

Όργια στο Σχολείο του Άγιου ΚτήνουςΑπό πολλούς χαρακτηρίζεται ως μια από τις κορυφαίες ταινίες Nunsploitation όλων των εποχών, με εικόνες που πηγαίνουν πολύ παραπάνω από αντίστοιχες γνωστότερες παραγωγές. Θρησκευτική υποκρισία, βλασφημία, αυτομαστιγώματα και άλλες γνωστές τεχνικές του είδους είναι εδώ σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά σαν μπόνους υπάρχουν και βιασμοί, αυνανισμός, απάνθρωπα βασανιστήρια, αιμομιξία, μέχρι και δίκες μαγισσών!

Και παλούκωμα στο πρόγραμμαΌπως είθισται σε Ιαπωνικές ταινίες, το σοκαριστικό στοιχείο είναι πολύ μεγάλο, με δύσκολες στην παρακολούθηση σκηνές που όμως συνδυάζονται με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπόθεση που εξελίσσεται, καλλιτεχνική αρτιότητα και πανέμορφη φωτογραφία για να αποτελέσουν μια εξαιρετικά επιτυχημένη και απόλυτα ψυχαγωγική ταινία του είδους (τονίζω, ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!) η οποία δεν συνίσταται σε θρήσκους και άτομα που προσβάλλονται εύκολα.

WEREWOLF WOMAN DVDWEREWOLF WOMAN (La Lupa Mannara) (00:15)
Έτος: 1976
Χώρα: Ιταλία
Σκηνοθέτης: Rino Di Silvestro
Παίζουν: Annik Borel, Howard Ross, Dagmar Lassander

Μια γυναίκα που βιάστηκε όταν ήταν 13 χρονών βλέπει οράματα μιας προγονής της που είχε καεί στην πυρά το μεσαίωνα όντας γυναίκα- λυκάνθρωπος. Τα οράματα την σπρώχνουν σε πράξεις αιματηρής εκδίκησης εναντίον του ανδρικού φύλου καθώς κάθε πανσέληνο μετατρέπεται σε πλάσμα διψασμένο για αίμα.

Ακόμα ένα σπάνιο κλασσικό sleazy έπος από την Ιταλία και το σκηνοθέτη του DEPORTED WOMEN OF THE SS, το WEREWOLF WOMAN είχε λογοκριθεί βαριά στο παρελθόν μέχρι τις σύγχρονες κυκλοφορίες σε DVD που το αποκατέστησαν πλήρως. Ένα ασταμάτητο και σχεδόν αλληγορικό όργιο sexploitation, sleaze και gore που ακολουθεί την ιστορία μιας βαριά διαταραγμένης γυναίκας που αρέσκεται στο να πετάει τα ρούχα από πάνω της σε κάθε ευκαιρία, αλλά τα παίρνει στο κρανίο όταν βλέπει άλλους να κάνουν το ίδιο, ιδίως όταν είναι άνδρες!

Κλικάρετε τον τίτλο και την αφίσα για εκτενή σχολιασμό από την βάση του b-movies.gr.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Grindhouse: Απόλλων Cinemax


SOLANGE DVD CoverWHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE? (Cosa Avete Fatto a Solange?) (22:30)
Έτος: 1972
Χώρα: Ιταλία
Σκηνοθέτης: Massimo Dallamano
Παίζουν: Fabio Testi, Karin Baal, Joachim Fuchsberger

Σε ένα καθολικό σχολείο θηλέων του Λονδίνου μια σειρά φόνων των μαθητριών φέρνει έναν άτακτο καθηγητή στη θέση του κατηγορούμενου. Όμως στην πορεία η αθωότητα του αποδεικνύεται και την ίδια στιγμή ξεδιπλώνεται μια ιστορία μυστηρίου που δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται καθώς οι μικρές και φαινομενικά αθώες μαθήτριες έχουν τις δικές τους αμαρτωλές ιστορίες.

Κλασσικό giallo από την χρυσή εποχή του είδους με τον ήρωα του Ιταλικού σινεμά της εποχής, Fabio Testi, να προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της Solange και των πινεζών με την πράσινη κεφαλή. Με μουσική του Ennio Morricone και φωτογραφία από τον βασιλιά του sleaze, Joe D’Amato.

Κλικάρετε τον τίτλο και την αφίσα για εκτενή σχολιασμό από την βάση του b-movies.gr.

CANDY SNATCHERS DVDTHE CANDY SNATCHERS (00:30)
Έτος: 1973
Χώρα: ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Guerdon Trueblood
Παίζουν: Susan Sennett, Tiffany Bolling, Ben Piazza

Η όμορφη Candy, ένα 16χρονο καθολικό κορίτσι απαγάγεται από συμμορία τριών κακοποιών τα χόμπι των οποίων περιλαμβάνουν αιμομιξία, ναρκωτικά, βιασμούς και φόνους. Οι τελευταίοι κρατούν την Candy αιχμάλωτη με στόχο να εισπράξουν πλούσια λύτρα από τους γονείς της, που όμως στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα για την κόρη τους αφήνοντας την έρμαιο στις διαθέσεις των σαδιστών κακοποιών, προτιμώντας ο μεν πατριός της να την κοπανήσει στο Ρίο με την ερωμένη του και η μητέρα της να πνιγεί ακόμα περισσότερο στο ποτό.

Candy, Candy, Candy I can't let you goΜια ταινία που μέχρι την πρόσφατη κυκλοφορία σε DVD από την εταιρία Subversive Cinema θεωρείτο χαμένη με ούτε καν επίσημη κυκλοφορία σε VHS, το THE CANDY SNATCHERS είναι μια χρυσή (ή μήπως μαύρη;) σελίδα του Αμερικάνικου σινεμά exploitation του κυκλώματος των drive- in και grindhouses της δεκαετίας του ’70. Με φανερές επιρροές από το LAST HOUSE ON THE LEFT του Wes Craven, η ταινία ακολουθεί την ιστορία μιας παρέας αληταράδων αποτελούμενη από την Jessy (Tiffany Bolling, πρώην Playboy Playmate), τον αδελφό της Alan (Brad David) και τον βετεράνο του Βιετνάμ Eddy (Vince Martorano) οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο της μικρής Candy τον δρόμο για γρήγορο πλουτισμό μιας και ο πατέρας της είναι ο τοπικός μεγιστάνας των διαμαντιών. Έτσι οι τρεις την απαγάγουν καθώς γυρνάει από το καθολικό σχολείο και τη θάβουν ζωντανή με μόνο έναν πλαστικό σωλήνα να της παρέχει αέρα.

Η παρέα απαγωγέων της CandyΌμως σύντομα οι τρεις θα καταλάβουν ότι οι γονείς της δεν πρόκειται να πληρώσουν για να τη σώσουν και έτσι αρχίζουν να κυλούν ακόμα περισσότερο σε ένα όργιο σαδισμού και διαφθοράς που δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη κακία όταν βρει προσοδοφόρο έδαφος.

Έλα τώρα που δε θες!Όλα δοσμένα με ρεαλισμό από τον Guerdon Trueblood, ενώ οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών ξεφεύγουν από το cheesy πλαίσιο των περισσότερων b-movies και κάνουν το THE CANDY SNATCHERS μια σκληρή και ρεαλιστική εμπειρία που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει προβληματισμένους όσους έρθουν να το δουν με ελαφριά διάθεση για χαβαλέ. Μια δυνατή και κλασσική ταινία που αξίζει να ανακαλυφθεί ξανά από τους fans του exploitation και που οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να εξασφαλίσουν.

(Screencaps από nyfa.org και dvdmaniacs.net)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
Grindhouse: Δαναός 1


INVASION OF THE BEE GIRLS (aka GRAVEYARD TRAMPS) (23:00)
Έτος: 1973
Χώρα: ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Denis Sanders
Παίζουν: William Smith, Anitra Ford, Victoria Vetri

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη οι γυναίκες μετατρέπονται σε Βασιλικές μέλισσες που ρουφάν τη ζωή από τους άντρες με το να τους… ξεθεώνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης! Όταν ένας επιφανής επιστήμονας ανακαλύπτεται νεκρός στην περιοχή, η κυβέρνηση στέλνει έναν μυστικό πράκτορα (William Smith) για να ερευνήσει τους θανάτους. Αυτός αρχίζει να υποψιάζεται ότι αιτία του κακού μπορεί να είναι τα πειράματα μιας τοπικής επιστήμονα (Anitra Ford) που πειραματίζεται με μέλισσες.

Αυτό κι αν είναι ο ορισμός του "Grindhouse Classic", με μια ταινία που σίγουρα είναι τόσο κακή που γίνεται υπέροχη! Με την υπέρ- σεξουαλική Anitra Ford (THE BIG BIRD CAGE) στον πρωταγωνιστικό ρόλο να λικνίζεται υπό την "Scheherezade" των Rimsky-Korsakov και πολλές άλλες καλλίγραμμες γυναίκες να επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία τα κάλλη τους. Το INVASION OF THE BEE GIRLS είναι αυτό που θα έλεγε κανείς η απόλυτη b-movie (ή μήπως bee-movie;) και δεν πρέπει να χάσουν οι fans του είδους ιδίως σε αυτή τη σπάνια κινηματογραφική προβολή.

SUPERVIXENS DVDSUPERVIXENS (00:45)
Έτος: 1975
Χώρα: ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Russ Meyer
Παίζουν: Shari Eubank, Charles Napier, Uschi Digard

Ένας καλοκάγαθος επαρχιώτης κατηγορείται για το φόνο της γυναίκας του από έναν παρανοϊκό τοπικό σερίφη, ο οποίος στην πραγματικότητα έκανε ο ίδιος το φόνο όταν η καλλίγραμμη γυναίκα αρνήθηκε να κάνει sex μαζί του.

Το σινεμά του Russ Meyer είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του παγκόσμιου sexploitation από μόνο του. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες και πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές του σε αυτή τη σπάνια προβολή και μας μεταφέρει στον κόσμο των Supervixens, με τα τεράστια στήθη και την καλή καρδιά!

Στον κόσμο των Supervixens οι άνδρες είναι απλοί κομπάρσοι που υποκύπτουν στις ορέξεις των φλογερών γυναικών του Russ Meyer, μερικές από τις οποίες είναι η καυτή σεξοβόμβα Uschi Digard και η πρωτοεμφανιζόμενη την εποχή Shari Eubank.

Κλικάρετε τον τίτλο και την αφίσα για εκτενή σχολιασμό από την βάση του b-movies.gr.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Grindhouse: Απόλλων Cinemax

GINGER DVDGINGER (23:00)
Έτος: 1971
Χώρα: ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Don Schain
Παίζουν: Cheri Caffaro, Duane Tucker, Herbert Kerr

Η σέξι Ginger (Cheri Caffaro) είναι ειδική πράκτορας και ο διευθυντής του γραφείο ερευνών στο οποίο δουλεύει της αναθέτει να ξετρυπώσει έναν έμπορο ναρκωτικών ονόματι Rex Halsey (Duane Tucker) μετά από την αποτυχία και εξαφάνιση δύο συναδέλφων της.

Το πνεύμα των Grindhouses της δεκαετίας του ‘70 σε όλο του το μεγαλείο με μια ταινία γεμάτη αναίτιο γυμνό, σεξ και βία! Η καυτή Cheri Caffaro (Too Hot to Handle, Up Your Alley) δε μασάει τα λόγια της σε αυτό το exploitation rip- off ταινιών του James Bond με την Ginger να κερδίζει τον φλεγματικό Βρετανό πράκτορα με κάτω τα χέρια σε σεξουαλικότητα και, όταν χρειάζεται, σκληρότητα έχοντας παράλληλα την τεχνογνωσία και την τεχνολογία του τελευταίου στη διάθεση της!
Έτοιμη για δράση!
Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται καυγάδες με τον χαμένο να τα βγάζει όλα, σέξι χορούς, λεσβιακές επαφές με παλιές πολέμιες, να ρίχνει ξύλο σε διάφορους τύπους, ολίγον από bondage, μέχρι και να κόβει τα γεννητικά όργανα ενός άτυχου χρησιμοποιώντας χορδή από πιάνο! Η Ginger παραδίδει τα sleazy αγαθά με το παραπάνω σε μια απόλυτα διασκεδαστική ταινία που μπορεί να μην λέει πολλά από πλευράς υπόθεσης, αλλά ο χαβαλές των 70’s είναι εξασφαλισμένος για τους fans του είδους.

Η ταινία ήταν η πρώτη μιας σειράς με πρωταγωνίστρια την Cheri Caffaro στο ρόλο της Ginger.

Έ, όχι και πραγματικά!CANNIBAL HOLOCAUST (00:45)
Έτος: 1979
Χώρα: Ιταλία
Σκηνοθέτης: Ruggero Deodato
Παίζουν: Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen

Μετά από το sleazy χαβαλέ της GINGER το κλίμα αλλάζει άρδην. Σίγουρα μαζί με το THE CANDY SNATCHERS το CANNIBAL HOLOCAUST αποτελεί το highlight του φετινού Φεστιβάλ συνολικά και όχι μόνο του Grindhouse Retrospective. Είναι η ταινία που ακόμα και σήμερα κρατάει αμείωτη την ωμή δύναμή της και δικαιολογεί απόλυτα τη διαβόητη φήμη της όσο καμία άλλη στο χώρο του τρόμου. Θεματικά, είναι ίσως η πιο αταίριαστη ταινία του φεστιβάλ όσον αφορά την ατμόσφαιρα Grindhouse και είναι σίγουρο ότι η προβολή της θα προκαλέσει αντιδράσεις, ιδίως από τη μερίδα του κοινού που θα περιμένει να δει splatter- χαβαλέ και κακές ερμηνείες, χωρίς να είναι ενημερωμένοι για το περί τίνος πρόκειται.

Μια γροθιά στο στομάχι που εκτός του ότι παραδίδει όλα τα αγαθά για τους απανταχού σπλατεράδες σε σημείο αξεπέραστο, προβληματίζει και κριτικάρει το κίνημα της λεγόμενης σχολής "Mondo" που εκείνη την εποχή ήταν στα πάνω της. Μια ταινία που δεν πρέπει να χάσει κανείς φίλος του τρόμου, αλλά για τους υπόλοιπους συστήνω την δέουσα προσοχή γιατί το CANNIBAL HOLOCAUST σοκάρει και προκαλεί τόσο σήμερα όσο και την πρώτη φορά που προβλήθηκε. Περιττό, φυσικά, να αναφέρω ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια κινηματογραφική προβολή που παίχτηκε μόνο σε ελάχιστες χώρες στις αίθουσες και ακόμα και σήμερα σε πολλές Δυτικές χώρες η full- uncut έκδοση είναι ένα σπάνιο είδος.

Κλικάρετε τον τίτλο και την αφίσα για εκτενή σχολιασμό από την βάση του b-movies.gr.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου
Grindhouse: Αττικόν Cinemax


Coffy original posterCOFFY (23:00)
Έτος: 1973
Χώρα: ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Jack Hill
Παίζουν: Pam Grier, Booker Bradshaw, Sid Haig

Η ιστορική αυτή ταινία ενός από τους πατέρες του sexploitation δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις μιας και πρόκειται για μια κλασσική ιστορία εκδίκησης και ένα από τα εξαιρετικά επιτυχημένα οχήματα που καθιέρωσαν την Pam Grier στο ευρύτερο exploitation στερέωμα. Εδώ η όμορφη σταρ του JACKIE BROWN είναι η ομώνυμη ηρωίδα που τα βάζει με τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών της πόλης, δείχνοντας και τα κάλλη της σε κάθε ευκαιρία στην παιχνιδιάρικη κάμερα του μεγάλου Jack Hill.

Τρομερή μουσική, sexploitation, blaxploitaion, gore και εκδίκηση έχουν την τιμητική τους σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του Jack Hill.

Κλικάρετε τον τίτλο και την αφίσα για εκτενή σχολιασμό από την βάση του b-movies.gr.

Κλασσικό WIPCAGED HEAT (00:45)
Έτος: 1974
Χώρα: ΗΠΑ
Σκηνοθέτης: Jonathan Demme
Παίζουν: Juanita Brown, Roberta Collins, Cheryl Smith

Η Jackie (Erica Gavin), συνεργός σε ένα έγκλημα ναρκωτικών καταλήγει σε γυναικείες φυλακές στις οποίες κάνει κουμάντο μια καταπιεστική και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι διευθύντρια (Barbara Steele). Η συγκάτοικος της στο κελί Lavelle (Cheryl Rainbeaux Smith) βλέπει εφιάλτες και έχει τάσεις αυτοκτονίας ενώ μια άλλη στέλνεται στην απομόνωση σαν τιμωρία για μικροπαραπτώματα. Η πιστή της φίλη Belle (Roberta Collins) θέλοντας να βοηθήσει τρυπώνει στην απομόνωση για να της φέρει λίγο φαγητό αλλά συλλαμβάνεται όταν προκαλεί κατά λάθος το θάνατο από καρδιακή προσβολή σε ένα ηλικιωμένο μέλος του προσωπικού της φυλακής. Εντωμεταξύ η μάγκας της φυλακής Maggie (Juanita Brown) αρχίζει καυγά με την Jackie που έχει σαν αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο σε δύσκολη θέση καθώς ο παρανοϊκός γιατρός των φυλακών (Warren Miller) τις βασανίζει με ηλεκτροσόκ ενώ στο μυαλό του έχει μια μονιμότερη… «θεραπεία» για την φίλη τους Belle που περιλαμβάνει λοβοτομή με χρήση ενός ηλεκτρικού τρυπανιού!

Οι Jackie και Maggie τελικά τα βρίσκουν και το σκάνε αλλά αποφασίζουν να επιστρέψουν για να βοηθήσουν την σχεδόν καταδικασμένη σε θάνατο Belle και τις υπόλοιπες φίλες τους από τις ανίερες ορέξεις του γιατρού των φυλακών.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jonathan Demme (PHILADELPHIA, THE MANCHURIAN CANDIDATE) τυγχάνει να είναι και μια από τις κλασσικότερες ταινίες του κύματος Women In Prison (WIP) της δεκαετίας του ’70. Με τον γιγάντιο Roger Corman να συμμετέχει στην παραγωγή, το CAGED HEAT έχει όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα WIP και φοβόσαστε να ρωτήσετε! Από πολλούς θεωρείται το αντιπροσωπευτικότερο και καλύτερο κομμάτι του είδους, μαζί με το THE BIG BIRD CAGE του Jack Hill.

Καλή sleazy διασκέδαση και να μην λείψει κανείς! Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί!



Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

cthulhu στίς 23/09/2007 00:43

molis girisa apo to supervixens kai itan petsokomeno! oloklires skines eleipan

kaigamw13 στίς 17/09/2007 01:31

Πολύ καλή ιδέα αυτό το "φεστιβάλ".

Αν γίνεται απλά ας αναφέρει κάποιος τις διευθύνσεις των κινηματογράφων αυτών.
Δυστυχώς δεν έχω ιδέα απ αυτά:(.




Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa